Cerca avançada
PREVISIONS HIPOTECÀRIES PER 2022

PREVISIONS HIPOTECÀRIES PER 2022

17 01 - 2022

previsions-hipotecaries-1_2.jpg


Els bancs concentren la seva oferta en hipoteques de tipus fix, que, si bé deu anys enrere representaven el 4% del total, ara són més del 60% i ja superen el 70% en el mercat residencial, amb un tipus mitjà d'interès que ronda el 2,81%, molt lluny del 6% aconseguit en plena bombolla immobiliària.La concessió d'hipoteques a tipus fix, com era d'esperar, ha continuat creixent i la tendència sembla que seguirà de cara a 2022.

Carles Solé, gerent de formalització hipotecària en Tecnotramit, apunta "el tipus no podia competir abans amb el variable amb un euríbor en negatiu. Això ha fet que les entitats haguessin de baixar molt els tipus, per a captar més clients triant tipus fix i assegurar-se un guany, encara que no fos molt elevada, i la fidelització de clients a mitjà i llarg termini".

Després de mesos d'incertesa per la crisi sanitària de la COVID-19, el mercat hipotecari espanyol ha reafirmat la seva recuperació durant l'últim tram de 2021. La concessió d'hipoteques a tipus fix, com era d'esperar, ha continuat creixent i la tendència sembla que seguirà de cara a 2022.En un context de tipus baixos d'interès, els bancs concentren la seva oferta en hipoteques de tipus fix, que, si bé deu anys enrere representaven el 4% del total, ara són més del 60% i ja superen el 70% en el mercat residencial, amb un tipus mitjà d'interès que ronda el 2,81%, molt lluny del 6% aconseguit en plena bombolla immobiliària.Sobre aquesta tendència, el mateix Solé, apunta que "el tipus no podia competir abans amb el variable amb un euríbor en negatiu. Això ha fet que les entitats haguessin de baixar molt els tipus, per a captar més clients triant tipus fix i assegurar-se un guany, encara que no fos molt elevada i la fidelització dels mateixos a mitjà i llarg termini".Les concessions hipotecàries també han augmentat respecte a 2019 i, malgrat estar lluny de les 100.000 signades al mes durant l'última bombolla immobiliària, s'estabilitzen entre 30.000 i 40.000 cada mes.

Les hipoteques s'han convertit, i així seguirà en 2022, en una opció interessant tant per als clients com per a les entitats financeres. Solé, argumenta el fet que "abans igual no sempre anaven de la mà, però ara altres productes financers no ofereixen aquesta rendibilitat per als bancs i tampoc per als clients".Sense risc de bombolles sectorials a curt termini.   A major demanda d'habitatge, majors seran els preus d'aquesta. No obstant això, tal com alerta Solé, el mercat actual difereix molt de l'escenari previ a la gran crisi de 2008."Els preus han pujat, però l'increment continua estant, en valors absoluts, lluny dels valors que tenia l'any 2007 o anteriors a la bombolla immobiliària de 2008 produïda després de la caiguda de Lehman Brothers. Aquests preus per m² són fins a un 25% inferiors als de llavors, i el finançament hipotecari no sol superar el 80% del valor de taxació", comenta.

La pujada de la demanda, a més, no parteix únicament de l'especulació, com antany, sinó que existeix un "interès real" de les persones per adquirir "habitatges amb millor qualitat de vida" després del confinament i les temporades de teletreball viscudes durant les primeres ones del coronavirus."Les persones tenen interès en un habitatge que no sigui només un cubiculum en el qual pernoctar", afegeix l'expert. Aquest últim any, sense anar més lluny, va augmentar la superfície dels habitatges que es compren (102 m² de mitjana) i el nombre de domicilis unifamiliars."En definitiva, sí que estan incrementant els habitatges i el finançament sobre aquestes, però a un ritme controlat", conclou l'expert.


Font: inmodiario

Nova Llei d'Habitatge: Quin serà el seu impacte en el mercat immobiliari de 2022

Nova Llei d'Habitatge: Quin serà el seu impacte en el mercat immobiliari de 2022

17 01 - 2022

La nova Llei d'Habitatge, que contempla limitacions en el preu del lloguer de zones *tensionadas i possibles recàrrecs en l'IBI a l'habitatge buit, posa en dubte el futur dels grans inversors a...

més
Sector Immobiliari: Canvis fiscals en l'habitatge en 2022

Sector Immobiliari: Canvis fiscals en l'habitatge en 2022

17 01 - 2022

A partir de l'1 de gener de 2022 entren en vigor importants canvis en el valor de referència dels immobles, arran de la Llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal.Arran de la...

més
c/ Sol, 45
07520
Petra (Baleares)

© G&Partner PETRA 2022

Avisos legals