Cerca avançada
Nova Llei d'Habitatge: Quin serà el seu impacte en el mercat immobiliari de 2022

Nova Llei d'Habitatge: Quin serà el seu impacte en el mercat immobiliari de 2022

17 01 - 2022

nueva-ley-vivienda_2.jpgLa nova Llei d'Habitatge, que contempla limitacions en el preu del lloguer de zones *tensionadas i possibles recàrrecs en l'IBI a l'habitatge buit, posa en dubte el futur dels grans inversors a Espanya, tant nacionals com internacionals.Vicenç Hernández Reche, CEO de Tecnotramit, adverteix sobre els riscos de legislar amb "mesures asimètriques que perjudiquen una de les parts", en considerar-les la base de per a futurs desequilibris en el sector immobiliari.

La nova Llei d'Habitatge suposarà un gran canvi per al sector immobiliari espanyol. Entre les mesures a prendre, destaquen les limitacions per als preus del lloguer en zones *tensionadas i els recàrrecs de l'IBI dels habitatges buits. Noves directrius que, a la llarga, podrien detenir el creixement del sector."Legislar prenent mesures asimètriques que perjudiquen una de les parts són la base per a una mala situació de partida en un moment crucial des de la perspectiva social i econòmica" afirma Vicenç Hernández Reche, CEO de Tecnotramit.

L'expert reflexiona sobre el futur del mercat immobiliari espanyol en l'estudi "El mercat immobiliari post COVID-19: Inversió rendible o nova bombolla", elaborat per la *EAE *Business *School. En ell, Hernández alerta sobre la influència que tenen els canvis socioeconòmics en el sector immobiliari i destaca l'alta necessitat de col·laboració "públic-privada" per a la seva correcta gestió i aportació al benestar social."La convergència de noves necessitats per part de propietaris i inquilins, la disrupció de noves tecnologies, una situació macroeconòmica amb aparença de recuperació conjuntural però lluny d'una estabilització estructural, i l'excessiu escalfament del mercat hipotecari; fan d'aquest sector un dels exemples més clars d'entorn VUCA", revela Hernández, en relació amb l'acrònim utilitzat per a descriure entorns de volatilitat, incertesa, complexitat i ambigüitat (*VUCA).

La compravenda d'habitatges, en alça aquest 2021

En el seu últim estudi, la EAE Business School destaca el bon ritme de creixement de la compravenda en 2021, on es van aconseguir nivells previs a la irrupció de la pandèmia.

Al juny, sense anar més lluny, el nombre total d'operacions va ser un 82,5% major al del mateix període de l'any anterior, la qual cosa representa un increment acumulat anual del 39,3%.Aquesta pujada s'ha vist sobretot impulsada per l'habitatge nou, que va créixer un 40% més que la usada en el primer trimestre de 2021. No obstant això, el nou paradigma que es presenta amb la Llei d'Habitatge genera una certa incertesa, de manera que molts inversors podrien replantejar-se invertir o no en habitatge a Espanya."Els pròxims 3 anys són claus per a consolidar la reconfiguració d'un sector on no sols tindrem canvis en la mena de demanda, sinó també en una remodelació de l'oferta que afectarà a tota la cadena de valor", conclou Hernández.

Sector Immobiliari: Canvis fiscals en l'habitatge en 2022

Sector Immobiliari: Canvis fiscals en l'habitatge en 2022

17 01 - 2022

A partir de l'1 de gener de 2022 entren en vigor importants canvis en el valor de referència dels immobles, arran de la Llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal.Arran de la...

més
PREVISIONS HIPOTECÀRIES PER 2022

PREVISIONS HIPOTECÀRIES PER 2022

17 01 - 2022

Els bancs concentren la seva oferta en hipoteques de tipus fix, que, si bé deu anys enrere representaven el 4% del total, ara són més del 60% i ja superen el 70% en el mercat residencial, amb un...

més
c/ Sol, 45
07520
Petra (Baleares)

© G&Partner PETRA 2022

Avisos legals